Slider

KAPETANOS3

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στρατιωτικοί είναι οι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας της πατρίδας μας και γι’ αυτό οφείλουμε να τους είμαστε ευγνώμονες με κάθε τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, κατά την επίσκεψή του στα νέα γραφεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, προσκεκλημένος της διοίκησής της.

Εκεί, ο Λαρισαίος πολιτικός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Καρανάσιο, τον αντιπρόεδρο κ. Λεωνίδα Κολονιώτη και τον ταμία Δημήτρη Κυρίτση.

Το προεδρείο ενημέρωσε τον κ. Καπετάνο για ζητήματα του κλάδου των εν ενεργεία στρατιωτικών, όπως το ηλικιακό θέμα συνταξιοδότησης των Επαγγελματιών Οπλιτών, την έκδοση ταυτοτήτων, την μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας κλπ και του επέδοσε Ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΜΕΝΣ το οποίο έχει επιδοθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στην Προεδρία της Κυβέρνησης,  στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των ΕΔ, στη Βουλή των Ελλήνων, στα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Καπετάνος από την πλευρά του, συνεχάρη τον Πρόεδρο και την διοίκηση για το έργο της και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα της Ένωσης στην κεντρική κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Καπετάνος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και ευχήθηκε καλή δύναμη στους στρατιωτικούς, τονίζοντας πως «διαχρονικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούσαν τους πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας για την πατρίδα μας, ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο της γενικότερης αστάθειας, είναι εκείνοι που εγγυώνται το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Παράλληλα όμως είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας με την καθημερινότητα και τα προβλήματά τους, που οφείλουμε ως πολιτεία να αντιμετωπίζουμε, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τη νευραλγικότητα του επαγγέλματός τους».

 

kellas

Η ΕΣΠΕΘ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ

ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΕΛΛΑ

 

              Το Σάββατο 11 Ιουν 22 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ, πραγματοποίησε συνάντηση με το βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστο Κέλλα στα πλαίσια επισκέψεων στους Βουλευτές της Θεσσαλίας και στην επίδοση Ψηφίσματος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ.                       

              Το ψήφισμα αφορά στα προβλήματα των στρατιωτικών που δεν έχουν λυθεί αλλά ούτε και δόθηκαν λύσεις στα 3 χρόνια διακυβέρνησης της σημερινής κυβέρνησης ενόψη αναμενόμενου νομοσχεδίου από το ΥΠΕΘΑ. Τονίσθηκε η μη εφαρμογή μέχρι σήμερα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβερνήσεως, για ψήφιση Νέου και Δικαιότερου μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, όπως επίσης και την Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την πραγματική αναβάθμιση των Στρατιωτικών Σχολών. 

              Ο κ. Χρήστος Κέλλας δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση το παραπάνω ψήφισμα.             

              Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τον κ. Χρήστο Κέλλα για τη θερμή υποδοχή του και τη διάθεση για βοήθεια στα προβλήματα των στρατιωτικών και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί του.

              Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, αντιπρόεδρος κ. κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και το Μέλος κ. Φώτης Αθανασόπουλος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΠΕΘ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

 MARAVEGIAS

              Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της μετάδοσης του COVID-19, μεταξύ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) και του Μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
- Μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

              Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της ΕΣΠΕΘ και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως η μη εφαρμογή νόμων περί της αποζημίωσης στελεχών για μετακινήσεις εκτός έδρας και της αποζημίωσης των νυχτερινών ωρών απασχόλησης. Επίσης η αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών εξ ΑΣΣΥ 91-93.

              Αναλύθηκε λεπτομερώς στον κ. Βουλευτή η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τα στελέχη προέλευσης θεσμού Επαγγελματιών Οπλιτών οι οποίοι χάρη στην ισχύ ενός παρωχημένου νομοθετικού διατάγματος του 1974, αποστρατεύονται στην ηλικία των 50 ετών. Ο κ. Μαραβέγιας συμφώνησε ότι πρόκειται για σημαντικό ζήτημα αναγνωρίζοντας ότι ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άδικο να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο με πενιχρές αποδοχές λόγω των λίγων ετών υπηρεσίας αλλά και ως ένας 50ντάρης «ανειδίκευτος εργάτης» για την πολιτική ζωή. Παράλληλα μεγάλη ζημία δέχεται και η στρατιωτική υπηρεσία η οποία ενώ έχει επενδύσει στην εκπαίδευση των στελεχών ΕΠ.ΟΠ., θα τους στερείται στην πιο παραγωγική στιγμή της καριέρας τους. 

              Ενημερώθηκε για πρώτη φορά ο κ. Βουλευτής για την αδικία που υφίστανται τα μόνιμα στελέχη με προέλευση ΕΜΘ οι οποίοι ενώ με Νόμο του Μαΐου 2019 προάγονται σε βαθμούς Αξιωματικού, ακόμα δεν έχουν εναρμονιστεί οι αποδοχές τους και πληρώνονται ως Ανθυπασπιστές. Αρκετοί δε εξ αυτών, περιμένοντας την εξομοίωση, έχουν ήδη αποστρατευθεί και επίκειται η συνταξιοδότησή τους με βαθμό κατώτερο αυτού που φέρουν. Ο κ. Μαραβέγιας συμμερίστηκε τον προβληματισμό και την αίσθηση αδικίας που διακατέχονται τα στελέχη προέλευσης ΕΜΘ τα οποία η Πολιτεία από τη μία πλευρά αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα τους αντάμειψε προάγοντάς τους σε βαθμούς Αξιωματικού κι από την άλλη τους απαξιώνει αποζημιώνοντάς τους με αποδοχές Υπαξιωματικού!!!!

              Τέθηκε στον κ. Μαραβέγια ο προβληματισμός των στρατιωτικών περί των νόμων που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

              Ο κ. Βουλευτής αναγνώρισε το δίκαιο στα αιτήματα, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας που βάζουν πλάτη σε κάθε τομέα που απαιτείται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Δήλωσε ότι θα ασχοληθεί δυναμικά με τα φλέγοντα ζητήματα των στρατιωτικών καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

              Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί το Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξε στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς ενώ δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.

              Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Γώγος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και το Μέλος κ. Γιάννης Βαΐτσης.

 

 

 

 

 

       Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από την Ομοσπονδία μας, δημοσιεύθηκαν οι πρώτες θετικές αποφάσεις για τη διεκδίκηση των νυχτερινών οι οποίες κάνουν δεκτές τις σχετικές αγωγές.

        Πρόκειται για μια σημαντική δικαίωση της ΠΟΜΕΝΣ, η οποία από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τους στρατιωτικούς να προσφύγουν με ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση των νυχτερινών, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι συνιστούσαν στάση αναμονής.

        Όσοι εισάκουσαν την συμβουλή της Ομοσπονδίας μας δικαιώνονται, καθόσον όπως προκύπτει κερδίζουν αναδρομικά τα νυχτερινά για τα έτη 2017 και 2018, ενώ έχουν ήδη «κλειδώσει» και την διετία 2019 – 2020 εφόσον συμμετείχαν και στις επόμενες ομαδικές διεκδικήσεις.

        Αντιθέτως, όσοι παρασύρθηκαν από άλλες φωνές και δεν προσέφυγαν έγκαιρα στα Δικαστήρια, σήμερα μπορούν να διεκδικήσουν μόνο την τελευταία διετία (2020-2021) διότι οι αξιώσεις τους για προηγούμενα έτη έχουν παραγραφεί.

         Καλούμε να γραφτούν άμεσα ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί στην Οικογένεια

της ΕΣΠΕΘ και της ΠΟΜΕΝΣ.

https://espeth.pomens.gr/aitisi-eggrafis

 

Τα έντυπα για προσφυγή για τα έτη 2020 και 2021 θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1767-pomens-diekdikisi-tis-eidikis-apozimiosis-nyxterinis-ergasias-dikaiologitika-entypa

ή επικοινωνήστε με το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ για οδηγίες - απορίες και καταθέσεις δικαιολογητικών.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με νέες νικηφόρες διεκδικήσεις προς όφελος των συναδέλφων μας!

 

 


       Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμο.   

       Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ δέχτηκε την ευλογία του Σεβασμιότατου. Έγινε ενημέρωση των τρεχουσών εξελίξεων στο χώρο των ΕΔ καθώς και των διεκδικήσεων της ΕΣΠΕΘ, της αρχαιότερης Ένωσης στο χώρο των ΕΔ, για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί.

       Η συζήτηση εξελίχθηκε σε απόλυτα θερμό και φιλικό κλίμα ενώ ο Σεβασμιότατος έδειξε ενδιαφέρον και προσφέρθηκε να συνδράμει από την πλευρά του σε ότι είναι δυνατό για το καλό των στρατιωτικών.

       Αμφότερες οι πλευρές υποσχέθηκαν συνεργασία και αλληλοβοήθεια σε όποια θέματα παρουσιαστούν για το καλό των στρατιωτικών αλλά και όλου του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάρισας και Τυρνάβου.

       Η ΕΣΠΕΘ ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμο για την άμεση και ουσιαστική συνάντηση επιδίδοντας πλακέτα με το έμβλημα της Ένωσης και συνέβαλε από την πλευρά της με μια δωροεπιταγή, στο Θεάρεστο έργο της Μητροπόλεως, της παροχής συσσιτίου σε άπορες οικογένειες.

       Παρόντες από πλευράς ΕΣΠΕΘ ήταν ο Πρόεδρος Χρήστος Καρανάσιος, ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Κολονιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Γώγος.

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμο. 

       Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ δέχτηκε την ευλογία του Σεβασμιότατου. Έγινε ενημέρωση των τρεχουσών εξελίξεων στο χώρο των ΕΔ καθώς και των διεκδικήσεων της ΕΣΠΕΘ, της αρχαιότερης Ένωσης στο χώρο των ΕΔ, για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί.

       Η συζήτηση εξελίχθηκε σε απόλυτα θερμό και φιλικό κλίμα ενώ ο Σεβασμιότατος έδειξε ενδιαφέρον και προσφέρθηκε να συνδράμει από την πλευρά του σε ότι είναι δυνατό για το καλό των στρατιωτικών.

       Αμφότερες οι πλευρές υποσχέθηκαν συνεργασία και αλληλοβοήθεια σε όποια θέματα παρουσιαστούν για το καλό των στρατιωτικών αλλά και όλου του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάρισας και Τυρνάβου.

       Η ΕΣΠΕΘ ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμο για την άμεση και ουσιαστική συνάντηση επιδίδοντας πλακέτα με το έμβλημα της Ένωσης και συνέβαλε από την πλευρά της με μια δωροεπιταγή, στο Θεάρεστο έργο της Μητροπόλεως, της παροχής συσσιτίου σε άπορες οικογένειες.

       Παρόντες από πλευράς ΕΣΠΕΘ ήταν ο Πρόεδρος Χρήστος Καρανάσιος, ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Κολονιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Γώγος.

Μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα έθεσε στον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, το Προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), σε συνάντησή τους, στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού.

Οι Στρατιωτικοί, αφού συνεχάρησαν τον Χρήστο Κέλλα για την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκαν στα παρακάτω θέματα:

Την εξαίρεση των Επαγγελματιών Οπλιτών από τις διατάξεις του άρθρου 39 του ΝΔ 445/1974 – που αφορά στην αυτεπάγγελτη αποστρατεία υπαξιωματικών, που συμπληρώνουν ηλικιακά τα 50 έτη – εφόσον το επιθυμούν και το δηλώνουν με προσωπική τους αναφορά.

Συγκεκριμένα, σημείωσαν, πως με την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, 25.000 περίπου Επαγγελματίες Οπλίτες, που προσελήφθησαν το 2002, χάνουν το δικαίωμα να αναγνωρίσουν τα διπλά χρόνια υπηρέτησης σε Μονάδες Εκστρατείας, καθώς προαπαιτούμενο είναι η συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής παραμονής στην υπηρεσία, με αποτέλεσμα να αποστρατεύονται στα 50 έτη και με 22 έτη υπηρεσίας συντάξιμα, λαμβάνοντας τη μισή, σχεδόν, σύνταξη.

Επιπλέον, τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Θ έθεσαν στον κ. Κέλλα το ζήτημα της εναρμόνισης της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Διαρκείας, σύμφωνα και με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνιμα Στελέχη του Στρατού εξ ΟΠΥ – ΕΠΥ – ΕΜΘ, ενώ κατέχουν βαθμό Υπολοχαγού, λαμβάνουν αποδοχές Ανθυπασπιστή.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των Στρατιωτικών, επισημαίνοντας πως γνωρίζει τα ζητήματα, τα οποία, άλλωστε, έθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Πεντάγωνο.

Αναφορικά, δε, με τη μισθολογική και βαθμολογική εναρμόνιση των Μονίμων Στελεχών  εξ ΟΠΥ/ΕΠΥ/ΕΜΘ, τόνισε, πως μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε, αναμένεται η έγκριση του αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου ο Λαρισαίος πολιτικός να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων και την άρση μισθολογικών ή συνταξιοδοτικών αδικιών, που υφίστανται οι Στρατιωτικοί.

Εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Θ παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Κέλλα, ήταν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων/νος Γώγος, ο βοηθός Γραμματέα κ. Γεώργιος Γίτσας και το μέλος κ. Φώτιος Αθανασόπουλος.

 

espeth kellas

15

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ευαγγελία Λιακούλη - Ν. Λάρισας

Λάρισα, 16/10/2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ESPETH LIAKOYLI

Ε. Λιακούλη: « Να αρθούν οι αδικίες, για όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις»

Προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), η οποία είναι και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), πραγματοποίησε η βουλευτής  ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, με παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης, τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καρανάσιο,  τον Ταμία κ. Δημήτρη Κυρίτση και το μέλος κ. Φώτη Αθανασόπουλο.

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της περαιτέρω ενημέρωσης της Λαρισαίας βουλευτή, σε σχέση με τα τρέχοντα αιτήματα της Ένωσης αναφορικά με καίρια ζητήματα, όπως αυτά των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών.

Συγκεκριμένα, βάσει των δεδομένων της Ένωσης, στις Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν Μόνιμα Στελέχη από πολλές και διαφορετικές προελεύσεις. Σειρά νομοθετημάτων την τελευταία δεκαετία προκάλεσε  μεγάλες  ανατροπές στο υφιστάμενο καθεστώς,  ενώ ακόμη εκκρεμεί η τροποποίηση, από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  περί  καταστάσεων  Στρατιωτικών,  ώστε  να  ανταποκρίνονται  στις  συνταξιοδοτικές αλλαγές. 

Ειδικότερα,  όπως εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης, για τη συνταξιοδότηση μετά το έτος 2015, απαιτούνται 40 χρόνια υπηρεσίας ή το 60ο έτος της ηλικίας του στρατιωτικού προσωπικού, προκειμένου να  επιτευχθεί  η  καταβολή  από  τον ΕΦΚΑ  της  κατώτατης πλήρους σύνταξης.

Παράλληλα, έντονο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους Επαγγελματίες Οπλίτες που αριθμούν περίπου 25.000 άτομα και προσλήφθηκαν το 2002. Ουσιαστικά, λόγω εφαρμογής αναχρονιστικών νόμων από την Κυβέρνηση, αναγκάζονται να αποστρατευθούν αυτεπάγγελτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην ηλικία των 50 ετών, χωρίς να έχουν συμπληρώσει την προαπαιτούμενη 25ετή πραγματική παραμονή στην υπηρεσία.

      Όσον αφορά το μισθολογικό τους καθεστώς, οι εκπρόσωποι της Ένωσης τόνισαν ότι οι εν λόγω αξιωματικοί, προέλευσης ΕΠΥ-ΟΠΥ-ΕΜΘ, αδικούνται και μισθολογικά αφού, ενώ φέρουν βαθμό Ανθυπολοχαγού ή Υπολοχαγού, λαμβάνουν μισθούς Ανθυπασπιστή.

Από την πλευρά της η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, υπενθύμισε πως τόσο η ίδια, όσο και το Κίνημα Αλλαγής, σε συνεννόηση με τον οικείο Τομέα Εθνικής Άμυνας, έχουν επανειλημμένα προβεί σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις υπέρ της προάσπισης και ενίσχυσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως μέσω συνεχών σχετικών ερωτήσεων, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, τροπολογιών, αλλά και τοποθετήσεων από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά την συνάντηση, η κ. Ευαγγελία Λιακούλη διαβεβαίωσε πως η ίδια και το Κίνημα Αλλαγής  θεωρούν καθήκον τους να βρίσκονται στο πλευρό του κλάδου των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα στα κρίσιμα προβλήματα που βιώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Τέλος, δεσμεύθηκε προσωπικά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει σύντομα σχετική τροπολογία, προκειμένου να αρθούν οι υφιστάμενες μισθολογικές και βαθμολογικές αδικίες, οι οποίες γυρνάνε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα σε κακές πρακτικές του παρελθόντος».

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 17:30

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στρατιωτικοί είναι οι πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας της πατρίδας μας και γι’ αυτό οφείλουμε να τους είμαστε ευγνώμονες με κάθε τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

aitisi

Εδώ μπορείς να γίνεις μέλος

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

Γίνεται μέλος στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας